Të licencuarit
3511 - Lajmi_i_plot | KPM

Washington, KPM dhe AMA në National Press Club

10 June 2022

Delegacionet e Komisionit të Pavarur të Mediave dhe Autoritetit të Mediave Audiovizive të Shqipërisë gjatë qëndrimit të tyre në SHBA, zhvilluan një takim me Bill McCarren Drejtor Ekzekutiv i National Press Club (Klubit Kombëtar të Shtypit) dhe Gilbert Klein President i Institutit të Gazetarisë, ish President i National Press Club. Në takim morën pjesë për KPM Kryetari z. Xhevat Latifi, Zëvendës  Kryeshefi Ekzekutiv Faruk Rexhaj, ndërsa nga AMA Kryetarja znj. Armela Krasniqi, Sekretarja e Përgjithshme në detyrë, njëkohësisht Drejtore e Marrëdhënieve me Jashtë, Romelda Rrapollari

National Press Club është themeluar në vitin 1908 dhe shërben si një organizatë profesionale dhe sociale për gazetarët dhe profesionistët e komunikimit.

Bashkëbiseduesit diskutuan mbi sfidat me të cilat po përballet media sot në të gjithë botën dhe vështirësitë e gazetarëve profesionistë për të ushtruar profesionin e tyre në shërbim të publikut pa u ndikuar nga fenomene të ndryshme që po e cenojnë median.

Në takim u nda bindja se zhvillimet komplekse në sektorë të ndryshëm të jetës shoqërore kanë shtuar nevojën për rritjen e bashkëpunimit mes institucioneve dhe aktorëve relevantë në këtë fushë.

U ra dakord që me National Press Club të nisë eksplorimi i mundësive për shkëmbimin e eksperiencave përmes praktikave më të mira dhe mbështetjen e medias mbarë shqiptare me projekte për rritjen dhe fuqizimin e kapaciteteve.

Më herët, dy delegacionet zhvilluan një takim në DASH me Drejtorin e Zyrës për Evropën Qendrore dhe Juglindore z. Martin McDowell dhe gjithashtu me znj. Olga Madruga-Forti, Komisioni Federal i Komunikimit.