GaleriaLinkoviMapa Sajta |   ShqipSrpskiEnglish
DOBRODOŠLIZA NKM-ULEGISLACIJALICENCIRANJEDIGITALIZACIJAŽALBE/PJDPUBLIKACIJEDokumentiKontakt

MUJA FERATI IZABRAN ZA PREDSEDNIKA NKM-a

Muja Ferati21.06.2018 -

Nezavisna Komisija za Medije (NKM) je danas održala prvi sastanak u novom sastavu, posle izbora novih članova ovog organa za odlučivanje od strane Skupštine Republike Kosovo.
 
Šest  od sedam članova, koliko ih treba imati Komisija NKM, je izabralo predsednika Komisije NKM-a.

Sa četiri glasa izabran je Predsednik Komisije NKM-a g-din Muja FERATI, dok Potpresednik NKM-a je izabrana g-đa Violeta HYSENI KELMENDI. Njihovi manadati su dve godine prema Zakonu NKM-a.

G.FERATI je rođen u Duboc u Opštini Vučitrn u 1956. Diplomirao je na Tehnickom Fakultetu u Univezitetu Prištine, odsek Elektronika-Telekomunikacije. Prve dve godine karijere je radio u Gimnaziji u Vučitrnu, da bi od 1980.godine, nastavio u Telekomu Kosova do vremena represivnih mera 1989.godine. Od tad do 1999.godine, je razvio profesionalnu delatnost kao inžinjer Informativnog Centra Kosova. Posle toga je nastavio karijeru u Telekomu Kosova kao Rukovodioc Jedinice za Održavanje i Razvoj na nacionalnom nivou do 2006.godine. Kasnije je nastavio karijeru kao inžinjer u privatnom biznisu  „Elektroni” do 2013.godine, da bi nastavio  aktuelno angažovanje u Kompaniji “Elektro Stublla” kao menadžer sistema i mreže.

Živi u Prištini, oženjen je i.otac troje dece. Govori engleski i srpsko-hrvatski jezik.

 

NEZAVISNA KOMISIJA ZA MEDIJE


Vratite se nazad